JUHA OD MRKVE
Pozdrav dragi moji,
Za danas sam vam pripremila jedan recept nakon dugo, dugo vremena.
Već iz naslova možete pretpostaviti o čemu je riječ.
Ja sam veliki obožavatelj juhe i mogla bi je jesti svaki dan bilo za doručak, ručak ili večeru.
Kako smo već debelo zagazili u zimu, tako će vas ova juha lijepo zagrijati.
Pa da ne duljimo evo što će vam trebati
Za danas sam vam pripremila jedan recept nakon dugo, dugo vremena.
Već iz naslova možete pretpostaviti o čemu je riječ.
Ja sam veliki obožavatelj juhe i mogla bi je jesti svaki dan bilo za doručak, ručak ili večeru.
Kako smo već debelo zagazili u zimu, tako će vas ova juha lijepo zagrijati.
Pa da ne duljimo evo što će vam trebati
- 4,5 velikih mrkvi
- 1 glavica luka
- voda, sol, biber, ili što želite od začina
Luk trebate što sitnije nasjeckati i staviti dinstati na malo ulja, ja to inače znam dinstati na vodi.
Mrkvu naribati ili narezati na komadiće ako čete ju blendati, ja je ribam, jer volim da mi ostanu komadići.
Kad luk bude pri kraju, dodati mrkvu, vode oko litru, ili više, manje sve ovisi da li ju volite gustu ili rijetku (lakše vam je vodu doliti nego odliti)
Kuhate dok mrkva ne postane mekana, dodate začine i stavite u blender, ja sam samo par puta prošla sa štapnim mikserom.
Stavite natrag još na vatru 5 min i dodate ako vam treba još vode ili želite vrhnje za kuhanje.
I to bi bilo to, brzo gotovo, a jako fino.
Na ovaj način možete raditi i juhu od brokule, cvjetače, karfiola, poriluka ma bezbroj načina.
Dobar tek!
❤❤❤
❤❤❤
Primjedbe
Objavi komentar
Svaka kritika i primjedba je dobro došla, dok god ne sadrži uvredljiv sadržaj
Hvala na posjeti i kometaru
Vaša chilly fashion