NJEGA DVOGODIŠNJAKA

Bok, bok
Za danas vam donosim proizvode koje oristi moj dvogodišnji sin.
Kako mi je prvo dijete tako sam na početku nakupovala hrpetinu kozmetike koja mi uopće nije bila potrebna, za sada koristimo samo ovo i naravno ne svaki dan nego kako nam koža traži.
Kako nam uskoro stiže još jedna bebica, bar ću znati da su mi potrebne samo 2,3 kreme :)))



Sa nekih 5,6 mjeseci kad nam je izbio prvi zubić počeli smo sa njegom zuba, za početak je to bila ona neka četkica od gume za grickanje, a danas koristimo četkicu koje su 2 u pakiranju iz Lidla i dođe oko 7 kuna i pastu Astera Homeopathica sa okusom jagode, koja nije štetna ako se proguta i mislim da je oko 20 kuna. Ujedno je to jedina pasta koju sam našla da se smije progutati, jer koristimo je negdje od njegovih 10 mj, kad nije znao pljunuti.
Spužvica za umivanje lica je oko 19 kuna iz Jadranskog mora, nježna je i lijepo ga očisti ujutro i prije spavanja.


Kad je bio manji obožavao se kupati, ali sada dolazi u obzir samo tuširanje (tipično za muškarce) hehhe. Za to koristimo Mixa baby 5% koja je namijenjena kosi i tijelu, blaga je ne isušuje kožu i ostavlja super miris. Od kupka smo koristili Trudi koja je po meni odlična i sigurno ću je koristiti za bebu, nježnog je mirisa i ne pjeni se, nešto kao da ste dodali mlijeko u vodu.Sporo se troši tako da je možete imati i pola godine.
Za kosu smo probali jako puno šampona i za sada nam se sviđa Nivea mild baby, koji ne ostavlja kosu masnom, lijepo se ispere i kosa poslije miriši što nije bio slučaj sa nekim šamponima. Dosta se pjeni pa je dovoljna mala količina proizvoda.


Kako mu nekada zna izbiti dermatitis tako mu jednom tijedno namažemo A-derma exomega d.e.f.i. kremom i bez brige smo jer otkad to radimo, nema ni traga crvenilu. Krema je dosta masna ali je brzo upije i potrebno je jako malo, pakiranje je oko 100 kuna, ali traje dosta dugo.
Za svaki dan tu je Johnsons top-to-toe krema koju sam slučajno otkrila i koja mu ne smeta. Inače ne smije svakakve kreme koristiti baš zbog dermatitisa. Odlična je za suhu kožu, pogotovo preko ljeta, jer se dosta znoji i sve mu smeta na koži.


Za lice koristimo Trudi koju on obožava zbog mirisa i pošto je jako lagana, stalno traži da se maže sa njom. Sadrži propolis i idealna je i sada za zimu, jer štiti kožu od hladnoće i vjetra. Ako nam iskoči neki plik, crvenilo ili osip na guzi tu je opet Trudi tekući puder. On je novost i stvarno je odličan proizvod, osip odmah prolazi, nema da razvlačite po tjedan dana, i odličan je za ljeto ako nosite haljinu pa vam se noga od nogu trusi, namažete i nema crvenila niti ičega.


Kako stalno mamu traži parfem da ga namirišim tako sam odlučila i njemu nabaviti i to od Uriage i TRudi. Uriage ima onaj svoj prepoznatljiv miris, dok Trudi miriši slatko i baš za djecu, jedina mu je zamjerka to što spada u kolonjsku vodu pa nema špricu. Trudi je oko 50 kuna, dok je Uriage oko 100 kuna. Uriage se puno duže osjeti.


Eto toliko o kozmetici od mog malog momka.
Što vi koristite za svoje mališane??





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

DELIA COSMETICS