Kroasani

Stigla nam je prva poslastica ove godine...
Uh dolazimo do meni fine poslastice, najdraži su mi kad su prazni, jer jednostavno mogu uživati u tome finome tijestu, ma mljaci mljac.

Uvijek sam ih htjela raditi, ali koji god recept sam našla to je toliko komplicirano za raditi, razvaljaj, namaži, razvaljaj, namaži i tako milion puta za redom.

E pa napokon je došao dan kad mogu raditi neke koji nisu toliko zahtjevni :)


Za ovaj slatki zalogaj od kojega će ispasti 16 komada, trebati će vam:


  1. 600 g brašna
  2. 350 ml mlakoga mlijeka
  3. pola pecivnog praška
  4. 4 žlice ulja
  5. 1 suhi ili 20 g svježeg kvasca
  6. 1 jaje
  7. 250 g maslaca ( za premazivanje)
  8. 2 žličice soli


Pa krenimo moje dame sa pečenjem :)


  • Kvasac, malo brašna, malo šećera stavite da se digne u malo toploga mlijeka
  • Brašno, pecivni, sol, dignuti kvasac, mlijeko koje ste pomiješali sa uljem, jaje- to sve umijesite u glatko tijesto



Tijesto podijelite na 8 loptica, svaki krug razvaljajte i slažite krug, maslac, krug, maslac i tako dok sve ne potrošite, na vrhu je samo krug bez maslaca.

Maslac možete naribati, tanko izrezati ili ga rastopiti pa premazati.







Sve zajedno razvaljajte na debljinu do 1 cm, pa taj krug prerezati na 16 trokutića. 





Možete ih puniti ili ostaviti prazne, ja sam punila sa Dukatelom, a jedan ostavila prazan.




Napravljene kroasane posložiti na papir za pečenje i ostaviti da se dižu 45 minuta.




Upaliti pećnicu, premazati kroasane sa jajetom i posuti sezamom ako želite i peći 20 minuta na 200c dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.



Ispali su pre pre fini i nestali u tren oka :)

Da li ste ih vi kad pravili, kako vam se sviđaju moji?

Još slika







Primjedbe

  1. Sad sam gladna :D
    Prelijepe su ti ispale <3

    OdgovoriIzbriši
  2. aa odlican recept, =D bas cu jednom praviti =D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo super izgleda, odmah sam gladna postala!

    OdgovoriIzbriši
  4. Radila sam ih prije jedno dva tjedna po sličnom receptu i jako sam sretna kako su mi ispali :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zgodan receptić. Ja se na kraju uvijek odlučim za kupovno lisnato tijesto, naravno, iz lijenosti :D. Lijepo izgledaju, vjerujem da su jednako i fini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidiš ja ih nikad nisam radila sa kupovnim, jer mi ne padne napamet, uvijek svrčem nešto kao šamrolne ili tako nešto :)))

      Izbriši

Objavi komentar

Svaka kritika i primjedba je dobro došla, dok god ne sadrži uvredljiv sadržaj
Hvala na posjeti i kometaru
Vaša chilly fashion

Popularni postovi s ovog bloga

DELIA COSMETICS