MILK ŠNITE..
Hellou, hellou :)
Danas pišemo o jednom pre pre finom kolaču, znam da ste sigurno svi probali bar jednom MILK ŠNITU , ako niste onda ne znam što ste radili do sada :)
Mislim taj prefini biskvit punjen "mlijekom" ma odličan desert.
Tako sam i ja prije nekih pet godina otkrila ovaj desert, tj recept i sada ga odlučila podijeliti sa vama, moj savjet je da si lijepo odrežete jednu šnitu, a ostatak sakrijete u hladnjak, jer u protivnom pojest ćete cijeli protvanj :)
Desert jako ovisi i o vrsti meda, meni je najfiniji sa Bagremom jer je okus jači, ali vi možete upotrijebiti koji god želite.
Pa krenimo sa pisanjem njam njam slastice
Sastojci
Umutiti snijeg od bjelanjaka, žumanjke pomiješati sa šećerom, brašnom, kakaom, pecivnim i vanill.
Kada ste smjesu promiješali, dodati bjelanjke i sve dobro sjediniti.
Smjesu izliti u posudu, obloženu papirom, peći oko 180c nekih 15 min.
Pečeni, ohlađeni biskvit, prerezati vodoravno i umutiti kremu
Krema
Umutiti slatko vrhnje, dodati med i vanilin šećer. Želatinu namočiti u 5 žlica vode i ostaviti da nabubri, poslije malo ugrijati.
Šlag fix umutiti sa mlijekom i pomješati sa želatinom.
Umiješati vrhnje i ekstrakt vanilije.
Staviti kremu u hladnjak na 5 minuta.
Kremu izvaditi, promiješati i izliti na jednu koru, poklopiti drugom korom i staviti u hladnjak da se stisne.
Dobar tek!
Ostale slike:
Danas pišemo o jednom pre pre finom kolaču, znam da ste sigurno svi probali bar jednom MILK ŠNITU , ako niste onda ne znam što ste radili do sada :)
Mislim taj prefini biskvit punjen "mlijekom" ma odličan desert.
Tako sam i ja prije nekih pet godina otkrila ovaj desert, tj recept i sada ga odlučila podijeliti sa vama, moj savjet je da si lijepo odrežete jednu šnitu, a ostatak sakrijete u hladnjak, jer u protivnom pojest ćete cijeli protvanj :)
Desert jako ovisi i o vrsti meda, meni je najfiniji sa Bagremom jer je okus jači, ali vi možete upotrijebiti koji god želite.
Pa krenimo sa pisanjem njam njam slastice
Sastojci
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žica brašna
- 3 žlice kakaa
- na vrh noža pecivnog praška
- 1 vanil šećer
Umutiti snijeg od bjelanjaka, žumanjke pomiješati sa šećerom, brašnom, kakaom, pecivnim i vanill.
Kada ste smjesu promiješali, dodati bjelanjke i sve dobro sjediniti.
Smjesu izliti u posudu, obloženu papirom, peći oko 180c nekih 15 min.
Pečeni, ohlađeni biskvit, prerezati vodoravno i umutiti kremu
Krema
- 250 ml slatkog vrhnja
- vrećica šlag-fixa
- vrećica želatine u prahu
- vanil šećer
- pola ekstrakta vanilije
- 2 žlice meda
- 125 ml mlijeka
Umutiti slatko vrhnje, dodati med i vanilin šećer. Želatinu namočiti u 5 žlica vode i ostaviti da nabubri, poslije malo ugrijati.
Šlag fix umutiti sa mlijekom i pomješati sa želatinom.
Umiješati vrhnje i ekstrakt vanilije.
Staviti kremu u hladnjak na 5 minuta.
Kremu izvaditi, promiješati i izliti na jednu koru, poklopiti drugom korom i staviti u hladnjak da se stisne.
Dobar tek!
Ostale slike:
ok, ovo sam book markala...samo moram napomenuti da je brownie cheesecake postao omiljena slatica u mom kućanstvu, prošli tjedan sam ga morala praviti tri puta, jer je muž opsjednut tim kolačem xD tnx na receptu :)
OdgovoriIzbrišiheheh, baš si me razveselila :) nadam se da ćete uživati i u ovome isto :)
IzbrišiSuper receptić :). Jako mi se sviđa receptura za biskvit, no nisam baš ljubitelj šlaga, tako da ću probati iskombinirati ovaj recept s nekom drugom kremicom ;).
OdgovoriIzbrišibiskvit je sam po sebi jako fin, mislim da ce se dobro slagati i sa nekom drugom kremom
IzbrišiPa ja moram ovo da napravim :) Hvala
OdgovoriIzbrišiajde brzo mijesi sastojke :) nadam se da će ti biti ukusno
Izbrišiajmeeee, naapokon :) hvala ti od <3 :)
OdgovoriIzbriši:) ma ništa sad samo da ti bude fino
Izbriši