Kroasani
Stigla nam je prva poslastica ove godine...
Uh dolazimo do meni fine poslastice, najdraži su mi kad su prazni, jer jednostavno mogu uživati u tome finome tijestu, ma mljaci mljac.
Uvijek sam ih htjela raditi, ali koji god recept sam našla to je toliko komplicirano za raditi, razvaljaj, namaži, razvaljaj, namaži i tako milion puta za redom.
E pa napokon je došao dan kad mogu raditi neke koji nisu toliko zahtjevni :)
Za ovaj slatki zalogaj od kojega će ispasti 16 komada, trebati će vam:
Pa krenimo moje dame sa pečenjem :)
Tijesto podijelite na 8 loptica, svaki krug razvaljajte i slažite krug, maslac, krug, maslac i tako dok sve ne potrošite, na vrhu je samo krug bez maslaca.
Maslac možete naribati, tanko izrezati ili ga rastopiti pa premazati.
Sve zajedno razvaljajte na debljinu do 1 cm, pa taj krug prerezati na 16 trokutića.
Možete ih puniti ili ostaviti prazne, ja sam punila sa Dukatelom, a jedan ostavila prazan.
Napravljene kroasane posložiti na papir za pečenje i ostaviti da se dižu 45 minuta.
Upaliti pećnicu, premazati kroasane sa jajetom i posuti sezamom ako želite i peći 20 minuta na 200c dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Ispali su pre pre fini i nestali u tren oka :)
Da li ste ih vi kad pravili, kako vam se sviđaju moji?
Još slika
Uh dolazimo do meni fine poslastice, najdraži su mi kad su prazni, jer jednostavno mogu uživati u tome finome tijestu, ma mljaci mljac.
Uvijek sam ih htjela raditi, ali koji god recept sam našla to je toliko komplicirano za raditi, razvaljaj, namaži, razvaljaj, namaži i tako milion puta za redom.
E pa napokon je došao dan kad mogu raditi neke koji nisu toliko zahtjevni :)
Za ovaj slatki zalogaj od kojega će ispasti 16 komada, trebati će vam:
- 600 g brašna
- 350 ml mlakoga mlijeka
- pola pecivnog praška
- 4 žlice ulja
- 1 suhi ili 20 g svježeg kvasca
- 1 jaje
- 250 g maslaca ( za premazivanje)
- 2 žličice soli
Pa krenimo moje dame sa pečenjem :)
- Kvasac, malo brašna, malo šećera stavite da se digne u malo toploga mlijeka
- Brašno, pecivni, sol, dignuti kvasac, mlijeko koje ste pomiješali sa uljem, jaje- to sve umijesite u glatko tijesto
Tijesto podijelite na 8 loptica, svaki krug razvaljajte i slažite krug, maslac, krug, maslac i tako dok sve ne potrošite, na vrhu je samo krug bez maslaca.
Maslac možete naribati, tanko izrezati ili ga rastopiti pa premazati.
Sve zajedno razvaljajte na debljinu do 1 cm, pa taj krug prerezati na 16 trokutića.
Možete ih puniti ili ostaviti prazne, ja sam punila sa Dukatelom, a jedan ostavila prazan.
Napravljene kroasane posložiti na papir za pečenje i ostaviti da se dižu 45 minuta.
Upaliti pećnicu, premazati kroasane sa jajetom i posuti sezamom ako želite i peći 20 minuta na 200c dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Ispali su pre pre fini i nestali u tren oka :)
Da li ste ih vi kad pravili, kako vam se sviđaju moji?
Još slika
Sad sam gladna :D
OdgovoriIzbrišiPrelijepe su ti ispale <3
hvala :)
Izbrišiaa odlican recept, =D bas cu jednom praviti =D
OdgovoriIzbrišijavi kako su tebi ispali :)
IzbrišiOvo super izgleda, odmah sam gladna postala!
OdgovoriIzbrišipogotovo kad su vrući došlo mi da sve pojedem ;)
IzbrišiRadila sam ih prije jedno dva tjedna po sličnom receptu i jako sam sretna kako su mi ispali :)
OdgovoriIzbrišisuper, da baš su jednostavni,a ukusni
IzbrišiZgodan receptić. Ja se na kraju uvijek odlučim za kupovno lisnato tijesto, naravno, iz lijenosti :D. Lijepo izgledaju, vjerujem da su jednako i fini.
OdgovoriIzbrišividiš ja ih nikad nisam radila sa kupovnim, jer mi ne padne napamet, uvijek svrčem nešto kao šamrolne ili tako nešto :)))
Izbriši