Tart od naranče....

Pozdrav,

Najviše što volim kod Tarta bio on slan ili sladak je to predivno prhko tijesto.
Ne znam kako je s vama ali ja bi rađe pojela tijesto nego filu, tako mi je i sa kolačima koji imaju prefino tijesto, onda filu jednostavno zanemarim ili dam mužu :)

Pa hajmo na tipkanje :)

SASTOJCI

  • 80 g šećera
  • 140 g maslaca
  • jaje
  • kora limuna, naranče (što želite)
  • 250 g brašna
Od sastojaka zamijesiti ručno prhko tijesto, zamotati u prozirnu foliju i staviti hladiti oko 40 minuta.



KREMA

  • jaje
  • žumanjak
  • 2 žlice šećera
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • sok 2,3 naranče (zavisi kolike su i hoćete jači ili slabiji okus)

Sve zajedno metlicom umutiti (ništa se ne kuha)



Kalup za tart namastiti, tijesto razvaljati skroz preko rubova, staviti masni papir preko tijesta i tako peći oko 20 min na 200c.



Maknuti papir, izliti kremu i peći oko 30 min na 180 c.




Krema će vam biti u polu tekućem stanju kad tart bude gotov, neka vas to ne zabrinjava, jer tart treba staviti dobro ohladiti prije rezanja i na taj način će krema očvrsnuti.





Prije nego kremu izlijete probajte je, možda vam neće biti dosta slatka, jer ja volim da je kiselkasto.

Slike











Primjedbe

  1. Obožavam prhko tijesto i tako i ja proslijedim fil! :D Baš sam jučer pravila Mileramku, a probat ćemo i ovo što prije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja neki dan po prvi put išla mileramku sa jagodama raditi i baš je bila fina :)
      meni je ovo baš nekako ljetna slastica

      Izbriši
  2. Mmmmmmm baš mi izgleda prefino :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo cu si zabilježiti ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Svaka kritika i primjedba je dobro došla, dok god ne sadrži uvredljiv sadržaj
Hvala na posjeti i kometaru
Vaša chilly fashion

Popularni postovi s ovog bloga

DELIA COSMETICS

DARIVANJE .... 5 ( zatvoreno )